28 Ocak 2009 Çarşamba

Köyümüzün Tarihi

Tarihi
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Eski adı Pernek tir. Köyde iki adet çenevizliler döneminden kaldığı tahmin edilen(erkek ve kız) kaleleri vardır.

Kültür
Köyümüzde imeceler kurulur.Düğünler davul zurna eşliğinde yapılır.Yemekleri( etli pilav,üzüm hoşavı,zeytinyağlı sarma) en önemlisi de cağ kebap dönerdir.

Coğrafya
Köyümüzün etrafı dağlarla çevrili olup üst tarafı ormanlık alt tarafı bağlıktır.Oltu ilçesine 25 km uzaklıkta olup Erzurum iline ise 145 km uzaklıktadır.

İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve kar yağışlı geçer.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 = 213
1997 = 193




Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Büyük ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır.Köyümüzde mandıra bulunmaktadır.


Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - FİKRET DELİCE
1999 - ZEKİ AKKURT
1994 - ALİ ÇElİK
1989 - ŞABAN ÇELİK
1984 - LÜTFÜ AKKURT

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köyümüzün yolu asfalt olmayıp toprak yoldur.

kaynak : vikipediadan derlenerek yeniden düzenlenmiştir.

8 yorum:

  1. köyümüzün tarihçesi bellidir. bunların hepsi bu sitede yakın zamanda anlatılacaktır kardeş sen üzülme hallederiz. Ama köyümüzün tarihi bir geçmişi vardır tarihi ismiyle site kurulsaydı dahada iyi olurdu. Bu benim düşüncem ama doğrusuda bu olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Slm. kardeş ellerine sağlık güzel olmuş bir kaç rutuşla dahada güzel olur.Tebrikler

    KÖKSAL UĞUR

    YanıtlaSil
  3. Herkese slm, bizlerde artık bu taşın altına elimizi sokmalıyız ki daha iyi şeyler yapıabilsin. Bana düşen neyse yapmaya hazırım.

    YanıtlaSil
  4. Kardeşim sana yeni görev yerinde başarılar diliyorum.Allah herşeyi gönlüne göre ve hayırlı olanı versin. Sen benim için özelsin.tekrar hayırlı olsun dileklerimi iletir selemlarımı sunarım.

    YanıtlaSil
  5. Yüreğine, eline sağlık. Köyümüzün her iki isimininde kullanılması çook iyi olmuş beni kırmayıp hemen gereğini yaptığın için sana ayrıca teşekkür ve şükranlarımı sunarım.

    YanıtlaSil
  6. Facebookta, görüşen ve kendilerini gençlik olarak tanıtan ey yeni nesil toparlanmadan bahsedersiniz. Birlik olmaktan bahsedersiniz ama ne hikmetse sizleri, güzel köyümüzün emektar insanının emek vererek kuruduğu köyümüzün sitesinde göremiyoruz.Lütfen sitemize sahip çıkalım ki birlikteliği sağlayalım güçlü olalım. Sizlerden maddi bir talebimiz yok manevi destek vermeniz bizlere yeter.

    YanıtlaSil
  7. selamun aleyküm sayın iriağaç köyü sakinleri bu site çok güzel olmuş gürsel abi eline koluna yüreğine sağlık çok sevindim site için ne yapılması gerekiyorsa hazırım saygılarımla

    YanıtlaSil
  8. selam gardas siteyi öyle birakmisin hayirdir zamannmi yok insallah daha iyi yapan almanyada abdullah demir

    YanıtlaSil