5 Şubat 2009 Perşembe

Cağ kebabı

İri ağaç köyü cağ kebabı

İri ağaç köyü cağ kebabı yöresel olarak kendini oltuda tanıtmıştır.
Cağ kebabının maharetli ustalar tarafından yapılmasıda büyük önem taşır
Cağ kebabın hazırlanması şu şekilde olur.

1-Kullanılacak etin kuzu veya koyun eti olmalıdır.
2-Eti. Şişe dizilmesi için uygun olan kesimi yapılmalıdır.
3-İsteğe göre baharatların ete ilave edilmesi(tuz, karabiber, soğan)vb.
4-Eti şişe dizdikten sonra tadını alması için bir süre dinlendirilmesi gerekir.
5-Odun ateşi yakılarak cağ kebabı kızartmaya bırakılır.
6-İyice kızardıktan sonra maharetli usta eller tarafından cağa ince dizilir. Dizilen
Cağlar kor ateşinde iyice kızardıktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder