İri ağaç köyü cağ kebabı
İri ağaç köyü cağ kebabı yöresel olarak kendini oltuda tanıtmıştır.
Cağ kebabının maharetli ustalar tarafından yapılmasıda büyük önem taşır
Cağ kebabın hazırlanması şu şekilde olur.
1-Kullanılacak etin kuzu veya koyun eti olmalıdır.
2-Eti. Şişe dizilmesi için uygun olan kesimi yapılmalıdır.
3-İsteğe göre baharatların ete ilave edilmesi(tuz, karabiber, soğan)vb.
4-Eti şişe dizdikten sonra tadını alması için bir süre dinlendirilmesi gerekir.
5-Odun ateşi yakılarak cağ kebabı kızartmaya bırakılır.
6-İyice kızardıktan sonra maharetli usta eller tarafından cağa ince dizilir. Dizilen
Cağlar kor ateşinde iyice kızardıktan sonra servis yapılır.
5 Şubat 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder